Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 759
Dodano: 06.02.2010
Odsłon: 30865
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kiszoną kapustę wypłukać a następnie chwilę pogotować po czym odcedzić i chwilę odczekać by ostygła gdyż zawsze ją lekko jeszcze kroję by nie była dł.ponownie wrzucam do rondla i gotuję w niewielkiej ilości wody,dodając ziele ang.i liśc laurowy.
Na smalcu smażę wędlinę pokrojoną w kostkę. W trakcie smażenia wędliny dodaję przyprawy do smaku:mieloną paprykę slodką i przyprawę do grila oraz czasem zioła prowansalskie.Dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić. Dodać do kapusty i wymieszać wszystkie składniki
Potrawę doprawić do smaku solą (kucharkiem) i pieprzem,a jak kto lubi to można dodac trochę magi w płynie i odrobinę majeranku
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kotek78 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
tak, łazanki z grzybami leśnymi są pyszne i można podać je nawet jako jedno z dań na Wigilię oczywiście bez wędliny czy mięsa12 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
łazanki zawsze się sprawdzają, a jeszcze z suszonymi grzybami leśnymi ... poezja12 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Wypróbowałam i szczerze polecam :) Łazanki wyszły pyszne- przypomniał mi się smak dzieciństwa :) Pozdrawiam12 Kto głosował? | Odpowiedz