Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można wykorzystać różne skrawki wędlin co daje za każdym razem inny smak potrawy. Czasami dla odmiany do tej potrawy razem z wędliną dodaję pokrojone w paski i usmażone pieczarki.
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 58
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 79
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 58
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 79
Składniki
Kiszoną kapustę wypłukać a następnie chwilę pogotować po czym odcedzić i chwilę odczekać by ostygła gdyż zawsze ją lekko jeszcze kroję by nie była dł.ponownie wrzucam do rondla i gotuję w niewielkiej ilości wody,dodając ziele ang.i liśc laurowy.
Na smalcu smażę wędlinę pokrojoną w kostkę. W trakcie smażenia wędliny dodaję przyprawy do smaku:mieloną paprykę slodką i przyprawę do grila oraz czasem zioła prowansalskie.Dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić. Dodać do kapusty i wymieszać wszystkie składniki
Potrawę doprawić do smaku solą (kucharkiem) i pieprzem,a jak kto lubi to można dodac trochę magi w płynie i odrobinę majeranku