Do góry

Przekąski Przepis na:

Leczo Draculi

Leczo Draculi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1007 Ocena: 12400

Dodano:

Odsłon: 916

Rozgrzewające leczo z różnymi warzywami oraz kiełbasą, które możemy podać na kolacje.

Składniki

  • 1 cebula
  • ½ kg pieczarek
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • 870 g papryki konserwowej
  • 870 g ogórków konserwowych
  • 400 g groszku konserwowego
  • 400 g fasoli czerwonej
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta chili
5-6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Leczo Draculi

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie przekładamy do garnka.

  2. 2. Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami.

  3. 3. Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka.

  4. 4. Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy.
    5. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

  5. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 kwietnia Robił to zapewne z tych Turków, których na pal wsadzał ;p
Pychotka, 10+ :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 kwietnia Pyszne, musi dobrze szczypać w język:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń