Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wahałam się jak przygotować skrzydełka, pieczone, duszone czy gotowane i zrobiłam w lepkiej glazurze, prosto z rosołu.
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1017
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1017
Składniki
Skrzydełka ugotowałam jako bazę rosołu. Pokroiłam je od razu na części bo potem mięso będzie się rozchodzić, w osolonej wodzie. Gotowałam je godzinę.
Na patelnię dałam rożne sosy, które miałam pod ręką. Musi być słony- sos sojowy, coś słodkiego jak miód i coś ostrego- sriracha. Ten sos jest mało octowy. Nie dawałam tłuszczu- w skórze jest wystarczająco go dużo.
Skrzydełka wyjęłam z bulionu- wyjęte wcześniej by się zeschły i dałam na patelnie. Włączyłam ogień, wyobracałam skrzydełka w sosie, sos zacznie się redukować a na koniec skrzydełka się zrumienią. Gotowe!
Podałam z zestawem surówek i sałatek. Buraczki z chrzanem, sałatka z kiszonej kapusty, surówka z włoskiej kapusty z majonezem i kapusta pekińska w winegrecie. najlepiej skrzydełka je się dłońmi a palce na pewno będą lepkie.
Smacznego :)