Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekaska
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2400
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1441
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2168
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2400
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1441
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2168
Składniki
Marchew obrac i utrzec na drobnej tarce na wiorki. Ogorka obrac, usunac pestki i pokroic na zapalki.Awokado obrac i rowniez pokroic.Krewetki wrzucic do gotujacej sie wody gotowac ok 1 1/2 min. Nastepnie odcedzic, obrac i przekroic wzdluz. Papier ryzowy zanurzyc na 30 sekund w naczyniu z woda.(kazdy krazek z osobna)
Namoczony papier ryzowy rozlozyc na desce do krojenia Wzdloz krazka papieru ulozyc dwie krewetki (biala strona do gory) nastepnie polozyc salate.Na salacie ulozyc marchew, awokado, paluszki krabowe i ogorka.Nalezy pamietac o pozostawieniu z kazdej strony po 2 cm marginesu
Po nalozeniu wszystkich skladnikuw nalezy papier zrolowac tak samo jak golabki. Podawac ze slodkim sosem chili. Jesli ktos nie lubi krewetek moze je pominac