Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na każdą okazję! Bardzo ładnie prezentuje się na stole!
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 83
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38671
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 385
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 918
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1107
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6347
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 83
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38671
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 385
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 918
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1107
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6347
Składniki
Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Przygotowujemy pałeczki: odcinamy końcówki z pałeczek (spójrz na film) i potem myjemy. Doprawiamy. I przynajmniej na 2 godziny odstawiamy je do lodówki. Muszą przyprawy przejść przez nasze pałeczki. Przygotowujemy specjalny sos do pałeczek, wlewamy do wąskiego pojemnika: sos sojowy, sos do woku i łyżkę oleju. Trzeba to wymieszać. Masło kroimy.
Umieszczamy pionowo pałeczki w naczyniu (mięsiwkiem na dół). Pomiędzy pałeczki wkładamy masło. Umieszczamy całość w piekarniku 40 min i pieczemy w temp. 210°C. Po tym czasie wyjmujemy naczynie. Odlewamy zebraną wodę. I każdą pałeczkę wkładamy do przygotowanego sosu i z powrotem do naczynia. Teraz na ostatnie 20 minut naczynie ląduje w piekarniku. Po tym czasie nasze pałeczki są już gotowe!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!