Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na każdą okazję! Bardzo ładnie prezentuje się na stole!
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 96
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 96
Składniki
Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Przygotowujemy pałeczki: odcinamy końcówki z pałeczek (spójrz na film) i potem myjemy. Doprawiamy. I przynajmniej na 2 godziny odstawiamy je do lodówki. Muszą przyprawy przejść przez nasze pałeczki. Przygotowujemy specjalny sos do pałeczek, wlewamy do wąskiego pojemnika: sos sojowy, sos do woku i łyżkę oleju. Trzeba to wymieszać. Masło kroimy.
Umieszczamy pionowo pałeczki w naczyniu (mięsiwkiem na dół). Pomiędzy pałeczki wkładamy masło. Umieszczamy całość w piekarniku 40 min i pieczemy w temp. 210°C. Po tym czasie wyjmujemy naczynie. Odlewamy zebraną wodę. I każdą pałeczkę wkładamy do przygotowanego sosu i z powrotem do naczynia. Teraz na ostatnie 20 minut naczynie ląduje w piekarniku. Po tym czasie nasze pałeczki są już gotowe!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!