Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry łososia skropione cytrusowym dressingiem. Ponieważ jest to danie surowe, ryba musi być bardzo świeża i oczywiście najwyższej jakości. Polecam
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37215
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37215
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Za pomocą ostrego noża pokroić łososia w cienkie plasterki (dla ułatwienia można go wcześniej włożyć na 15-20 minut do zamrażarki).
Pomarańczę wyfiletować ostrym nożem, zachowując cały wyciekający sok. Papryczkę chili cienko pokroić.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Na talerze rozłożyć plastry łososia i cząstki pomarańczy, polać sosem, posypać zielonym chili i siekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.