Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry łososia skropione cytrusowym dressingiem. Ponieważ jest to danie surowe, ryba musi być bardzo świeża i oczywiście najwyższej jakości. Polecam
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17790
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1876
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15586
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17790
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1876
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15586
Składniki
Za pomocą ostrego noża pokroić łososia w cienkie plasterki (dla ułatwienia można go wcześniej włożyć na 15-20 minut do zamrażarki).
Pomarańczę wyfiletować ostrym nożem, zachowując cały wyciekający sok. Papryczkę chili cienko pokroić.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Na talerze rozłożyć plastry łososia i cząstki pomarańczy, polać sosem, posypać zielonym chili i siekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.