Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba hodowana w Polsce. Jest smaczniejsza i jej mięso jest bardziej zwarte i chudsze.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Wyfiletowałam rybę i oczyściłam z łusek. Łba i ości użyłam do wywaru. Jeśli macie sam filet można zrobić bulion warzywny bez dodatków. Do gara dałam łeb i okrawki z łososia. Dałam warzywa bez czosnku i natki i jeszcze ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz. Całość gotowałam 30 minut. Sprawdziłam słoność wywaru, i jeśli była odpowiednia, dałam płat ryby. Na niewielkim ogniu gotowałam ją 20 minut. Wywar wyłączyłam. Filet wyjęłam na półmisek, dodałam marchewkę i groszek do dekoracji. Wywar przecedziłam, zaciągnęłam czosnkiem- czyli dodałam przeciśnięty. Pogotowałam 1 minutę i wyłączyłam ogień. Dodałam jeszcze koperek i natkę pietruszki i w gorącym jeszcze wywarze rozpuściłam żelatynę. Rybę zalałam wywarem, a gdy całość się ostudziła dałam do lodówki na noc. To chyba najsmaczniejsza metoda na łososia.
:D
Smacznego :)