Do góry

Przekąski Przepis na:

Łosoś panierowany inaczej

Łosoś panierowany inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 440

Dodano:

Odsłon: 302

Łosoś panierowany dobry zarówno jako danie główne jak i przekąska na imprezy.

Składniki

  • 500g łososia
  • 2 jajka
  • mleko
  • tabasco
  • Sól
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka rozbić dodać sól i tabasco. Wymieszać

    Łososia pokroić w mniejsze kawałki (takie na raz). Przełożyć do miski z jajkami i marynować przez kilka minut.

    Następnie obtoczyć w bułce tartej.

  2. Do resztki jajka dodać mleko i wymieszać. Po kolei maczać każdy kawałek łososia w powstałej mieszance, następnie w bułce tartej.

    Wyłożyć wszystko na blaszkę i piec we wcześniej rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok 15 min lub aż się zrumienią.

  3. Na zdjęciu podane z kaszą i kalafiorem

    Kalafior podzielić na różyczki i zblendować. Przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą. po ok 10 minutach przelać do durszlaka wyłożonego ścierką. wycisnąć po czym przełożyć do miski i dodać jogurt naturalny.

    Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń