Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś w cieście francuskim z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i serem parmezan. Podany z puree z selera naciowego.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1640
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1145
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 471
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1640
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1145
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 471
Składniki
Łososia myjemy i osuszamy. Jeżeli mamy kawałek że skórą pozbywamy się jej. Dzielimy na 4 kawałki, każdy kładziemy na rozwiniętym plastrze szynki. Suszone pomidory drobno kroimy i kładziemy na każdym kawałku ryby. Posypujemy startym parmezanem. Zawijamy szynką.
Połowę gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 4 równe części. Na każdym kawałku ciasta kładziemy po przekątnej 1 zawiniętą w szynkę rybkę i następnie sklejamy ze sobą kąty ciasta. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra/dół w temperaturze 220 ° C przez 15-20 minut do zarumienienia.
Przepis na puree. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojonego drobno selera oraz ziemniaki.
Jak warzywa zaczną się rumienić zalewamy całość wodą tak żeby przykryła całą zawartość. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy do miękkości.
Kolejnym krokiem jest zblendowanie warzyw i dodanie mleka. Podajemy najlepiej na gorąco ale możemy też na zimno:)