Do góry

Przekąski Przepis na:

Łososiowe szaszłyki z cytryną

Łososiowe szaszłyki z cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 145 Ocena: 1957

Dodano:

Odsłon: 1105

Dziś proponuje łososia w innej wersji jako szaszłyki :)

Składniki

  • 200g łososia bez skóry
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 cytryna pokrojona w plasterki
  • szpikulce do szaszłyków
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kroimy rybę w dużą kostkę .

    Wszystkie przyprawy wrzucamy do miski dokładnie mieszamy.

    Następnie każdy kawałek łososia nasmarować przyprawami.

    Podobnie zrobić z cytryną.

    Na szpikulce nakładać na przemian kawałek łososia i plasterek cytryny.

    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni najlepiej z termoobiegiem wykładamy nasze szaszłyki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok.15 min.



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń