Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1891
Dodano: 19.02.2010
Odsłon: 13100
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotowac na pol twardo, brukselke rowniez ugotowac okolo 15 min, przekroic na pol dodac do makaronu okapujacego na durszlaku z wody,
Do garnuszka wlac smietane rozgniesc zabek czosnku, doprawic sola i pieprzem do smaku, dolozyc serek mieszac na malym ogniu az serek sie rozpusci do cieplego sosu dolozyc makaron z brukselka i calosc przelozyc do naczynia zarodopornego,
Zapiekac w temperaturze 180 stopni okolo 20 min az makaron wchlonie czesc sosu, a gora lekko sie zrumieni
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

nikamoblue 07 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
za chwilę wypróbuje ten przepis;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 06 marca 2010Zgłoś do usunięcia
BARDZO MI SIĘ PODOBA.WŁAŚNIE SZUKAŁAM JAKIEGOŚ PRZEPISU BO MAM ZADUŻO BRUKSELKI I NAPEWNO ZROBIE TWOJE DANIE.1 Kto głosował? | Odpowiedz

maniac 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
do bieszczadzki: ja tam nie miałam żadnych problemów z odczytaniem treści przepisu i nawet nie zauważyłam, że nie ma polskich liter (!), dopiero po Twoim komentarzu zwróciłam na to uwagę. Jedna prośba do Ciebie - nie czepiaj się szczegółów, to jest forum kulinarne, a nie poprawnej polszczyzny, czy koło przyjacół profesora Miodka. Stój na straży takich wypowiedzi w komentarzach pod postami dotyczącymi polityki, kultury, języka polskiego itp. itd., a nie na forach kulinarnych. dziekuję za uwagę :) Pozdrawiam :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Wiem ze moze jest ciezko czasem sie doczytac, ale nie mieszkam w Polse nie mam polskiej klawiatury wiec nie mam jak robic polskich znakow,4 Kto głosował? | Odpowiedz

bieszczadzki 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
fajny i prosty przepis:) tylko radzę uważać na błędy ortograficzne a i znaki polskie są od tego aby ich używać, bo czasami człowiek musi się domyślać o co biega:D0 Kto głosował? | Odpowiedz