Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-05-2010
Świetny pomysł na szybki obiad bądź ciepłą kolacje, zwłaszcza po długim , męczącym dniu. Sycącę i pożywne.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Składniki
Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie posmażamy posiekany czosnek, papryczkę, orzechy,pokrojoną w paski szynkę ok. 3-5 minut. Dolewamy śmietankę, gotujemy chwilę,aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą i dużą ilością białego pieprzu. Gotowy makaron polewamy gorącym sosem. Posypać tartym parmezanem i jeśli ktoś lubi dodatkowo uprażonymi orzechami.Szybkie i pyszne.