Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-05-2010
Świetny pomysł na szybki obiad bądź ciepłą kolacje, zwłaszcza po długim , męczącym dniu. Sycącę i pożywne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 764
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 764
Składniki
Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie posmażamy posiekany czosnek, papryczkę, orzechy,pokrojoną w paski szynkę ok. 3-5 minut. Dolewamy śmietankę, gotujemy chwilę,aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą i dużą ilością białego pieprzu. Gotowy makaron polewamy gorącym sosem. Posypać tartym parmezanem i jeśli ktoś lubi dodatkowo uprażonymi orzechami.Szybkie i pyszne.