Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania wegetariańskie wcale nie muszą być nudne. Makaron z warzywami jest tego doskonałym przykładem. Może służyć jako sycące danie główne, jak i w mniejszej ilości jako przystawka pobudzająca apetyt.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 336
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 64
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 786
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 336
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 64
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 786
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Składniki
Makaron ugotować al dente. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, pomidory w kostkę, czosnek w plasterki. Bakłażana oprószyć solą i odstawić, aby puścił wodę.
Z ugotowanego makaronu uformować gniazdka, najlepiej ułożyć go w formach na mufinki lub duże babeczki. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 15 minut na lekko złoty kolor.
W tym samym czasie przesmażyć bakłażana i cukinię na rozgrzanym oleju. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek. Dodać pomidory i chwilę dusić.
Na talerzu układać bakłażana i cukinię, na nich układać zapieczone gniazdka makaronowe i nakładać na nie gorące pomidory, dekorować cząstkami pomidorków koktajlowych.