Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
żółtka, cukier i margarynę utrzec, dodac mak, jabłka, mannę, proszek i cukier waniliowy. Z białek ubic pianę dodac do makowej masy delikatnie wymieszac, dodac bakalie. Piec w 180 stopniach 60 minut. Wystudzone ciasto polac polewą z mojego przepisu na placek królewski, posypac kokosem lub orzechami.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

mini-styl 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Przepyszny! Ja również dodałam gotową masę makową z bakaliami i to aż całą puszkę 850 g. Ciasto wyszło mokre, ale ja i moi bliscy takie uwielbiamy.Polecam przepis! Dzisiaj również piekę!
0 Kto głosował? | Odpowiedz

goga3108 02 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszny, tyle że ja dodałam gotową masę makową - z lenistwa... :) i troszkę był za mokry (mogłam dać więcej kaszy), ale ogólnie pyszny... Polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 27 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Żółtka ucierasz razem z cukrem i margaryną :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

rosynka 27 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest super, ale zastanawiam sie co zrobic z zoltkami?!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 15 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Takiego makowca jeszcze nie jadłam,czas to zmienić:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

xxGGosikxx 15 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Gratulujępomysłu dodania tutaj tego przepisu. Robię takie ciasto, ale z "surowego" , tylko zmielonego maku. Jest pyszne - polecam serdecznie i życzę smacznego.0 Kto głosował? | Odpowiedz