Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu- bardzo smaczne!
Umytą i obraną marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem vegetty lub soli. W innym naczyniu gotujemy groszek.
Po ugotowaniu nie wylewamy wody z gotowania marchewki- wyciągamy marchewkę i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Ugotowany groszek odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i z dodatkiem mąki robimy jasną zasmażkę. Do zasmażki wlewamy trochę wody z gotowania marchewki i wsypujemy startą marchewkę -mieszamy wszystko razem i nadal podgrzewamy (dodajemy tyle wody z gotowania marchewki aby całość miała konsystencję papki)
Dosypujemy groszek ,przyprawiamy 1-2 łyżeczkami cukru ,trochę miodu-dodajemy sok z cytryny i solimy do smaku.
Tak przygotowaną "papkę" z marchewki i groszku możemy podawać jako przystawkę do obiadu.
życzę SMACZNEGO!
Pyszna słodka marchewka w towarzystwie groszku idealna do obiadu.
Odsłon: 153382
pyszna pożywna zupka - potrzeba matką wynalazku :) bo został groszek i nie ba...
Odsłon: 2283
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 65
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 38
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 347
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 65
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 38
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 347
Składniki
Umytą i obraną marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem vegetty lub soli. W innym naczyniu gotujemy groszek.
Po ugotowaniu nie wylewamy wody z gotowania marchewki- wyciągamy marchewkę i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Ugotowany groszek odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i z dodatkiem mąki robimy jasną zasmażkę. Do zasmażki wlewamy trochę wody z gotowania marchewki i wsypujemy startą marchewkę -mieszamy wszystko razem i nadal podgrzewamy (dodajemy tyle wody z gotowania marchewki aby całość miała konsystencję papki)
Dosypujemy groszek ,przyprawiamy 1-2 łyżeczkami cukru ,trochę miodu-dodajemy sok z cytryny i solimy do smaku.
Tak przygotowaną "papkę" z marchewki i groszku możemy podawać jako przystawkę do obiadu.
życzę SMACZNEGO!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 110
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 139