Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu- bardzo smaczne!
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 191
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 74
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 650
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 276
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 191
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 74
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 650
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 276
Składniki
Umytą i obraną marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem vegetty lub soli. W innym naczyniu gotujemy groszek.
Po ugotowaniu nie wylewamy wody z gotowania marchewki- wyciągamy marchewkę i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Ugotowany groszek odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i z dodatkiem mąki robimy jasną zasmażkę. Do zasmażki wlewamy trochę wody z gotowania marchewki i wsypujemy startą marchewkę -mieszamy wszystko razem i nadal podgrzewamy (dodajemy tyle wody z gotowania marchewki aby całość miała konsystencję papki)
Dosypujemy groszek ,przyprawiamy 1-2 łyżeczkami cukru ,trochę miodu-dodajemy sok z cytryny i solimy do smaku.
Tak przygotowaną "papkę" z marchewki i groszku możemy podawać jako przystawkę do obiadu.
życzę SMACZNEGO!