Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu- bardzo smaczne!
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 34
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 74
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 42
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 34
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 74
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 42
Składniki
Umytą i obraną marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem vegetty lub soli. W innym naczyniu gotujemy groszek.
Po ugotowaniu nie wylewamy wody z gotowania marchewki- wyciągamy marchewkę i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Ugotowany groszek odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i z dodatkiem mąki robimy jasną zasmażkę. Do zasmażki wlewamy trochę wody z gotowania marchewki i wsypujemy startą marchewkę -mieszamy wszystko razem i nadal podgrzewamy (dodajemy tyle wody z gotowania marchewki aby całość miała konsystencję papki)
Dosypujemy groszek ,przyprawiamy 1-2 łyżeczkami cukru ,trochę miodu-dodajemy sok z cytryny i solimy do smaku.
Tak przygotowaną "papkę" z marchewki i groszku możemy podawać jako przystawkę do obiadu.
życzę SMACZNEGO!