Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna marchewka zasmażana idealna do obiadu.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12340
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 828
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12340
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 828
Składniki
Zasmażka: Roztopić na małym ogniu masło, następnie dodać mąkę pszenną (roztrzepaną z łyżką wody) i dokładnie wymieszać.
Marchewkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i wodę. Wsypujemy sól i cukier. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Jak marchewka będzie miękka (tylko mie za miekka, żeby przy mieszaniu nie zrobiła sie ciapa) zalewamy zasmażką i chwilkę mieszamy. Marchewkę można odgrzewać, należy cały czas mieszać bo łatwo ją przypalić.