Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak też można "wykorzystać" por...
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
Marchew obrałem, pokroiłem na kawałki, ugotowałem do miękkości w niewielkiej ilości posolonej wody. Następnie marchew osączyłem, po studzeniu zmiksowałem i starannie wymieszałem z 8 łyżkami wody. Wkładkę do gotowania na parze posmarowałem masłem. Pory oczyściłem, 2 sztuki przekroiłem wzdłuż i rozdzieliłem na pojedyncze liście, które blanszowałem przez minutę w posolonej wrzącej wodzie, opłukałem zimną wodą, dobrze osączyłem i ułożyłem jeden obok drugiego na kawałku przezroczystej folii spożywczej. Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry i podałem razem z sosem paprykowym..