Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, aromatyczne kawałki śledzi zrobione z suszonymi pomidorami, bazylią i cebulą w zalewie z oleju i octu.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 34
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 91
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 34
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 91
Składniki
Cebule kroimy w pół plastry i umieszczamy jedną pokrojoną cebule w misce. Dodajemy suszone pomidory z olejem i przyprawę z suszonymi pomidorami i bazylią, mieszamy.
Płaty śledziowe moczymy godzinę w zimnej wodzie. Wymoczone śledzie kroimy w kawałki. Kawałki śledzia umieszczamy w misce z cebulą, suszonymi pomidorami i przyprawą z suszonych pomidorów z bazylią. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
W między czasie przygotowujemy zalewę z przegotowanej wody z drugą pokrojoną cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim i octem. Gotową zalewę studzimy.
Kawałki śledzi i suszone pomidory umieszczamy w słoiczkach i zalewamy zalewą octową z cebulką. Słoiczki zamykamy i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po 24 godzinach słoiczki wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej jest spożywać po 48 godzinach aż się smaki przegryzą. Smacznego !!!