Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, aromatyczne kawałki śledzi zrobione z suszonymi pomidorami, bazylią i cebulą w zalewie z oleju i octu.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 404
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17319
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 404
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17319
Składniki
Cebule kroimy w pół plastry i umieszczamy jedną pokrojoną cebule w misce. Dodajemy suszone pomidory z olejem i przyprawę z suszonymi pomidorami i bazylią, mieszamy.
Płaty śledziowe moczymy godzinę w zimnej wodzie. Wymoczone śledzie kroimy w kawałki. Kawałki śledzia umieszczamy w misce z cebulą, suszonymi pomidorami i przyprawą z suszonych pomidorów z bazylią. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
W między czasie przygotowujemy zalewę z przegotowanej wody z drugą pokrojoną cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim i octem. Gotową zalewę studzimy.
Kawałki śledzi i suszone pomidory umieszczamy w słoiczkach i zalewamy zalewą octową z cebulką. Słoiczki zamykamy i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po 24 godzinach słoiczki wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej jest spożywać po 48 godzinach aż się smaki przegryzą. Smacznego !!!