Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, aromatyczne kawałki śledzi zrobione z suszonymi pomidorami, bazylią i cebulą w zalewie z oleju i octu.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1358
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 342
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 177
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 64
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1358
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 342
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 177
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 64
Składniki
Cebule kroimy w pół plastry i umieszczamy jedną pokrojoną cebule w misce. Dodajemy suszone pomidory z olejem i przyprawę z suszonymi pomidorami i bazylią, mieszamy.
Płaty śledziowe moczymy godzinę w zimnej wodzie. Wymoczone śledzie kroimy w kawałki. Kawałki śledzia umieszczamy w misce z cebulą, suszonymi pomidorami i przyprawą z suszonych pomidorów z bazylią. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
W między czasie przygotowujemy zalewę z przegotowanej wody z drugą pokrojoną cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim i octem. Gotową zalewę studzimy.
Kawałki śledzi i suszone pomidory umieszczamy w słoiczkach i zalewamy zalewą octową z cebulką. Słoiczki zamykamy i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po 24 godzinach słoiczki wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej jest spożywać po 48 godzinach aż się smaki przegryzą. Smacznego !!!