Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z bardzo starego zeszytu. Jest też notatka na marginesie, że małe kromeczki chleba z masełkiem śledziowym należy podać przed zupą. Mają pobudzić apetyt. Zupy powinny być dwie, do wyboru, a jedną z nich powinien być rosół.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1128
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1134
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1128
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1134
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13154
Składniki
Śledzia wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Osuszyć i pokroić na małe kawałeczki. Przełożyć do miseczki i rozetrzeć. Dodać miękkie masło. Utrzeć razem na gładką masę. Posmarować cienko kromki chleba. Smacznego.