Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z bardzo starego zeszytu. Jest też notatka na marginesie, że małe kromeczki chleba z masełkiem śledziowym należy podać przed zupą. Mają pobudzić apetyt. Zupy powinny być dwie, do wyboru, a jedną z nich powinien być rosół.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Składniki
Śledzia wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Osuszyć i pokroić na małe kawałeczki. Przełożyć do miseczki i rozetrzeć. Dodać miękkie masło. Utrzeć razem na gładką masę. Posmarować cienko kromki chleba. Smacznego.