Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z bardzo starego zeszytu. Jest też notatka na marginesie, że małe kromeczki chleba z masełkiem śledziowym należy podać przed zupą. Mają pobudzić apetyt. Zupy powinny być dwie, do wyboru, a jedną z nich powinien być rosół.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1587
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8788
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1963
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1587
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8788
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1963
Składniki
Śledzia wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Osuszyć i pokroić na małe kawałeczki. Przełożyć do miseczki i rozetrzeć. Dodać miękkie masło. Utrzeć razem na gładką masę. Posmarować cienko kromki chleba. Smacznego.