Do góry

Przekąski Przepis na:

Maślaki i rydze w panierce.

Maślaki i rydze w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18059

Dodano:

Odsłon: 7495

Tak sobie pomyślałam,robimy kanie i inne grzyby w panierce,dlaczego nie spróbować maślaczków i rydzy? Maślaczki wyszły bardzo delikatne,puszyste,natomiast rydze pysznie chrupiące. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • maślaki i rydze po 1/2 kg lub ile chcemy zrobić
  • 3 jajka
  • mąka
  • Bułka tarta
  • sól
  • masło klarowane
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Maślaki i rydze w panierce.

Przygotowanie

  1. Maślaki obrać ze skórki,uciąć nóżki ,nie płukać chyba,że są zabrudzone.
    Rydze oczyścić .

    Panierować w mące ,posolonych i roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

    Kłaść na rozgrzane masło i smażyć na małym ogniu z dwóch stron.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 11 grudnia 2017 Najlepsze na świecie my też jesienią zawsze obowiązkowo na grzyby a potem...takie cuda na talerzu... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 października 2017 Przepis idealny i jakże na czasie, gdy grzybów taki wysyp, że świat nie widział xD

Czasami dodajemy trochę tartego sera i papryki ale i bez nich są pycha :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 05 października 2017 Oż, czyli każdy grzyb nadaje się do panierowania. Świetnie i smacznie. Pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń