Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek lub zup. Lub z krakersami jako przekąska. U mnie dodanie oleju okazało się niezbędne. W krokach na zdj.1 widać jak masa była gęsta. Aby nie przegrzać młynka postanowiłam dodać olej i masło zrobiło się bardziej płynne :)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Pestki uprażyć na patelni i przestudzić.
Zmielić w młynku na masło dodając trochę soli i olej.