Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 166
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19958
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 166
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19958
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak będzie szklista dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy. Smażymy przez chwilę, aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy przekrojony na pół pomidorki i opłukaną z zalewy fasolę i kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut.
Placki tortilli kroimy jak na zdjęciu ,a następnie dwa wycięte kwadraty
składamy i umieszczamy w formie do pieczenia muffinek.
Koszyczki napełniamy farszem i zapiekamy w 180 st C przez 7-10 min. Musicie pilnować, żeby brzegi tortilli nie przypiekły się za bardzo :) Przed podaniem polewamy śmietanką, sokiem z limonki i posypujemy wybraną zieleniną :) Smacznego!