Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 8
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 8
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak będzie szklista dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy. Smażymy przez chwilę, aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy przekrojony na pół pomidorki i opłukaną z zalewy fasolę i kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut.
Placki tortilli kroimy jak na zdjęciu ,a następnie dwa wycięte kwadraty
składamy i umieszczamy w formie do pieczenia muffinek.
Koszyczki napełniamy farszem i zapiekamy w 180 st C przez 7-10 min. Musicie pilnować, żeby brzegi tortilli nie przypiekły się za bardzo :) Przed podaniem polewamy śmietanką, sokiem z limonki i posypujemy wybraną zieleniną :) Smacznego!