Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne meksykańskie tacos z mięsno - warzywnym farszem.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 95
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 493
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 217
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 95
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 493
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 217
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Składniki
Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną. Dodajemy pół łyżeczki soli. Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką. Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką. Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy przyprawą tacos. Smażymy obustronnie na suchej patelni.
Cebulę drobno siekamy.Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu.Fasolę i kukurydzę odcedzamy.Paprykę kroimy w słupki.Pora sparzamy wrzątkiem.Kroimy w drobną kosteczkę.Pomidora kroimy w półplasterki.
Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa. Polewamy sosami. Zajadamy ciepłe!