Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne meksykańskie tacos z mięsno - warzywnym farszem.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19873
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4184
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19873
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4184
Składniki
Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną. Dodajemy pół łyżeczki soli. Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką. Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką. Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy przyprawą tacos. Smażymy obustronnie na suchej patelni.
Cebulę drobno siekamy.Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu.Fasolę i kukurydzę odcedzamy.Paprykę kroimy w słupki.Pora sparzamy wrzątkiem.Kroimy w drobną kosteczkę.Pomidora kroimy w półplasterki.
Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa. Polewamy sosami. Zajadamy ciepłe!