Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić tradycyjne danie w niebanalnej formie? Przykładem jest mięso mielone w cebuli, które przygotujesz w piekarniku!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2166
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17980
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2166
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17980
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Małą cebulę posiekaj drobno. Podsmaż na patelni z dodatkiem tłuszczu. Kiedy się zeszkli, odstaw z ognia.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, bułkę tartą i podsmażoną cebulę. Wyrób masę aż będzie miała kleistą, ale jednolitą konsystencję.
Cebule czerwone obierz. Przekrój poziomo w połowie.
Wyciągnij blachę do piekarnika. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Z mięsa mielonego uformuj małe kule w dłoniach. Układaj jedna obok drugiej na blaszce. Teraz obtocz mięso cebulą, najlepiej największymi kawałkami i podwójnie. Podsyp serem tartym.
Włóż blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami albo sałatką.