Do góry

Przekąski Przepis na:

Mięta i kwiaty w piwnej tempurze

Mięta i kwiaty w piwnej tempurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 902 Ocena: 18830

Dodano:

Odsłon: 7318

Nawet nie wiecie jak wspaniale smakuje mięta w tempurze.

Składniki

  • mąka pszenna 43 g mąka ryżowa ( lub zmielone płatki ryżowe ) 43 g
  • cukier puder 38 g
  • proszek do pieczenia 1/3 płaskiej łyżeczki zimne piwo od 100-170 ml
  • kardamon spora szczypta szczypta soli
  • szczytowe listki mięty i większe starsze liście
  • jadalne kwiaty
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięta i kwiaty w piwnej tempurze

Przygotowanie

  1. Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo.
    W cieście zanurzamy mięte i kwiaty na łodyżkach, obracając je w dłoniach, pozbywamy się nadmiaru ciasta, aby liście i kwiatki się nie sklejały.
    Wkładamy liście i kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Natalia-Modrzejewska 28 września 2020 Nie wierzę że taki genialny i prosty przepis znalazłam. A perła w lodwóce akurat jest to myślę ze zrobię jako przekąskę do zajadania. Dzięki!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń