Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet nie wiecie jak wspaniale smakuje mięta w tempurze.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 900
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 900
Składniki
Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo. W cieście zanurzamy mięte i kwiaty na łodyżkach, obracając je w dłoniach, pozbywamy się nadmiaru ciasta, aby liście i kwiatki się nie sklejały. Wkładamy liście i kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach.