Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet nie wiecie jak wspaniale smakuje mięta w tempurze.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo. W cieście zanurzamy mięte i kwiaty na łodyżkach, obracając je w dłoniach, pozbywamy się nadmiaru ciasta, aby liście i kwiatki się nie sklejały. Wkładamy liście i kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach.