Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini batoniki Musli

Mini batoniki Musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27448

Dodano:

Odsłon: 4155

Propozycja na chrupiącą przekąskę, dodającą energii w ciągu dnia. Doskonałe do jogurtu, kawy czy po treningu.

Składniki

  • szklanka płatków owsianych górskich
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka otrąb żytnich
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 - 3 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno
  • kilka łyżek miodu
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • kilka łyżek ciepłej wody
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mini batoniki Musli

Przygotowanie

  1. Suche składniki wsypujemy do miseczki, dodajemy olej kokosowy, kilka łyżek miodu i odrobinę ciepłej wody.

    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji papki.

    * Proporcje składników można zmienić według własnego upodobania.
    Ilość miodu, oleju i wody także zależy od ilości użytych składników - pamiętajmy tylko o zachowaniu odpowiedniej konsystencji.

  2. Tak przygotowaną masę formujemy w małe batoniki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy około 30 minut w temperaturze 150 stopni C.

    Teraz można zabrać je do pracy i zjeść podczas drugiego śniadania z jogurtem.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń