Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na mini hot – dogi w cieście francuskim to nie tylko świetny pomysł na imprezową przekąskę. Takie mini hot – dogi przygotowałam na kolacje dla najmłodszego w rodzinie, muszę Wam napisać, że zniknęły bardzo szybko z talerza.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 435
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5499
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 435
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5499
Składniki
Przygotuj sobie blaszkę, wyłóż papierem do pieczenia. Ustaw piekarnik na temp. 200 – 220 °C. Rozwiń płat ciasta francuskiego. Usuń foliowe osłonki z parówek i ułóż je na cieście francuskim, następnie nożem podziel na równe mniej więcej kwadraty. Nałóż z jednej strony parówki musztardę, ja się wspomogłam rękawem cukierniczym, takim jednorazowego użytku, ale Ty spokojnie możesz to zrobić małą łyżeczką, lub prysnąć prosto z butli. Z drugiej strony parówki nałóż ketchup. Na musztardę sypnij prażoną cebulką. Po kolei zroluj każdy kwadrat ciasta francuskiego tak, żeby łączenie było u dołu. Jeśli używasz małe parówki, końce ciasta możesz podwinąć pod spód. Układaj mini hot – dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Natnij nożem 3,4 razy każdego mini hot – doga, następnie przesmaruj roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną blaszkę wrzuć do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 min. na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Podawaj jeszcze ciepłe. Smacznego!!!