Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na mini hot – dogi w cieście francuskim to nie tylko świetny pomysł na imprezową przekąskę. Takie mini hot – dogi przygotowałam na kolacje dla najmłodszego w rodzinie, muszę Wam napisać, że zniknęły bardzo szybko z talerza.
Przygotuj sobie blaszkę, wyłóż papierem do pieczenia.
Ustaw piekarnik na temp. 200 – 220 °C.
Rozwiń płat ciasta francuskiego.
Usuń foliowe osłonki z parówek i ułóż je na cieście francuskim, następnie nożem podziel na równe mniej więcej kwadraty.
Nałóż z jednej strony parówki musztardę, ja się wspomogłam rękawem cukierniczym, takim jednorazowego użytku, ale Ty spokojnie możesz to zrobić małą łyżeczką, lub prysnąć prosto z butli.
Z drugiej strony parówki nałóż ketchup.
Na musztardę sypnij prażoną cebulką.
Po kolei zroluj każdy kwadrat ciasta francuskiego tak, żeby łączenie było u dołu.
Jeśli używasz małe parówki, końce ciasta możesz podwinąć pod spód.
Układaj mini hot – dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Natnij nożem 3,4 razy każdego mini hot – doga, następnie przesmaruj roztrzepanym jajkiem.
Tak przygotowaną blaszkę wrzuć do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 min. na funkcji góra – dół, bez termoobiegu.
Podawaj jeszcze ciepłe.
Smacznego!!!
Pyszne, domowe, szybkie, można zastąpić nimi tradycyjny obiad.
Odsłon: 2147483647
Co łączy świątecznego zajączka oraz wigilijną kutię? Dokładnie, zgadliście. T...
Odsłon: 965
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 259
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 44
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 259
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 44
Składniki
Przygotuj sobie blaszkę, wyłóż papierem do pieczenia. Ustaw piekarnik na temp. 200 – 220 °C. Rozwiń płat ciasta francuskiego. Usuń foliowe osłonki z parówek i ułóż je na cieście francuskim, następnie nożem podziel na równe mniej więcej kwadraty. Nałóż z jednej strony parówki musztardę, ja się wspomogłam rękawem cukierniczym, takim jednorazowego użytku, ale Ty spokojnie możesz to zrobić małą łyżeczką, lub prysnąć prosto z butli. Z drugiej strony parówki nałóż ketchup. Na musztardę sypnij prażoną cebulką. Po kolei zroluj każdy kwadrat ciasta francuskiego tak, żeby łączenie było u dołu. Jeśli używasz małe parówki, końce ciasta możesz podwinąć pod spód. Układaj mini hot – dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Natnij nożem 3,4 razy każdego mini hot – doga, następnie przesmaruj roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną blaszkę wrzuć do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 min. na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Podawaj jeszcze ciepłe. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasztetowy mix
Przekąski
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Pasztetowy mix
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uw...
Odsłon: 75
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wie...
Odsłon: 110