Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na mini hot – dogi w cieście francuskim to nie tylko świetny pomysł na imprezową przekąskę. Takie mini hot – dogi przygotowałam na kolacje dla najmłodszego w rodzinie, muszę Wam napisać, że zniknęły bardzo szybko z talerza.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5053
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4866
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44980
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 609
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5053
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4866
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44980
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 609
Składniki
Przygotuj sobie blaszkę, wyłóż papierem do pieczenia. Ustaw piekarnik na temp. 200 – 220 °C. Rozwiń płat ciasta francuskiego. Usuń foliowe osłonki z parówek i ułóż je na cieście francuskim, następnie nożem podziel na równe mniej więcej kwadraty. Nałóż z jednej strony parówki musztardę, ja się wspomogłam rękawem cukierniczym, takim jednorazowego użytku, ale Ty spokojnie możesz to zrobić małą łyżeczką, lub prysnąć prosto z butli. Z drugiej strony parówki nałóż ketchup. Na musztardę sypnij prażoną cebulką. Po kolei zroluj każdy kwadrat ciasta francuskiego tak, żeby łączenie było u dołu. Jeśli używasz małe parówki, końce ciasta możesz podwinąć pod spód. Układaj mini hot – dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Natnij nożem 3,4 razy każdego mini hot – doga, następnie przesmaruj roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną blaszkę wrzuć do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 min. na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Podawaj jeszcze ciepłe. Smacznego!!!