Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza przekąska na raz
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2215
Polecam.
Odsłon: 428
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 634
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1979
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2215
Polecam.
Odsłon: 428
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 634
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1979
Składniki
Drożdże muszą być w temperaturze pokojowej. W letniej wodzie rozpuścić drożdże, szczyptę cukru (cukier dodajemy aby drożdże pracowały) oraz 2-3 łyżki mąki i robimy rozczyn. Musi mieć konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 15 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałą mąkę, oliwę z oliwek, oraz sól rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wyrobić ciasto na początek można w misce a następnie na stolnicy, aż ciasto będzie sprężyste. Uformować kulę, włożyć do miski, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut.
Gdy ciasto jest już wyrośnięte dzielimy na 6 równych części w rękach rozpłaszczamy. Smarujemy ciasto pastą pomidorową układamy na niej swoje ulubione dodatki ( u mnie salami, kukurydza, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula). Wszystko posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.