Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza przekąska na raz
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327927
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327927
Składniki
Drożdże muszą być w temperaturze pokojowej. W letniej wodzie rozpuścić drożdże, szczyptę cukru (cukier dodajemy aby drożdże pracowały) oraz 2-3 łyżki mąki i robimy rozczyn. Musi mieć konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 15 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałą mąkę, oliwę z oliwek, oraz sól rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wyrobić ciasto na początek można w misce a następnie na stolnicy, aż ciasto będzie sprężyste. Uformować kulę, włożyć do miski, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut.
Gdy ciasto jest już wyrośnięte dzielimy na 6 równych części w rękach rozpłaszczamy. Smarujemy ciasto pastą pomidorową układamy na niej swoje ulubione dodatki ( u mnie salami, kukurydza, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula). Wszystko posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.