Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipizze są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2507
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2507
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Składniki
Bułki rozcinamy, lekko rumienimy w rozgrzanym piekarniku. Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy widelcem. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. W talarki kroimy również pomidory i pieczarki. Mozzarellę odsączamy i kroimy w plastry. Opieczone bułki smarujemy ketchupem. Rozkładamy na nich tuńczyka, pieczarki, cebulę, pomidorki, plastrami mozzarelli i salami (w zależności od preferencji) Całość posypujemy startym serem. Ponownie wsadzamy tosty do rozgrzanego piekarnika do 200st C, na około 15min. Przed podaniem możemy udekorować minipizze posiekaną natką pietruszki lub bazylią. Minipizze są łatwą i szybką przekąską. Możemy je zrobić z wszystkiego, na co mamy ochotę i co akurat mamy „pod ręką”, a przy tym są bardzo efektownym daniem.