Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini pizze z cukinii wegetariańskie

Mini pizze z cukinii wegetariańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 5054

Genialny pomysł na pizze w wersji bezmącznej - oryginalna, szybka i przepyszna propozycja.

Składniki

  • Cukinia – 2 plasterki
  • Mąka - kilka łyżek
  • Jajko 1 sztuka
  • Bułka tarta - kilka łyżek
  • oliwki kilka sztuk
  • Pomidory suszone kilka sztuk
  • Ser mozarella 2 plastry
  • Świeże oregano – gałązka (lub suszone)
  • Sól
  • Sos do pizzy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry cukinii posypać solą z obu stron i odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie dokładnie wytrzeć ręcznikiem papierowym z obydwu stron.

  2. Obtoczyć cukinię w mące, jajku a następnie bułce tartej (analogicznie jak kotlety schabowe). Usmażyć na rozgrzanym oleju. Ostudzone cukinie, posmarować obficie sosem do pizzy.
    Ułożyć na nich ser mozarella, oliwki, pomidory suszone i listki świeżego oregano (bądź posypać suszonym).

  3. Piec w piekarniku rozgrzanym do około 180 st. Przez około 15 minut.
    Podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń