Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizze z sosem jogurtowym, ze świeżym szpinakiem, pomidorem i żółtym serem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Drożdże pokruszyć, dodać około pół szklanki wody i dwie łyżki mąki. Dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie dodać olej, około pół łyżeczki soli, pozostałe mąkę i wodę, zioła i wyrobić drewnianą łyżką gładkie, lśniące, odchodzące od naczynia ciasto. Przykryte lnianą ścierką pozostawić do wyrośnięcia.
Jogurt naturalny doprawić solą do smaku i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Najlepszym sposobem równego podziału jest podzielenie całości na cztery części, z których każdą należy podzielić na trzy kolejne, w ten sposób uzyskując 12 części ciasta. Z każdej części uformować kulkę, którą należy spłaszczyć dłonią. Tak przygotowane placki posmarować jogurtem doprawionym solą. Na każdym z nich ułożyć po kilka liści szpinaku i pokrojone na kawałki plastry żółtego sera.
Mini pizze układać na blasze posmarowanej tłuszczem i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie na każdej pizzy położyć plaster pomidora. Piec jeszcze przez około 10 minut.