Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska polecam:)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę drobną, następnie podsmażamy na oleju i doprawiamy pieprzem i solą według uznania.
Ciasto gotowe na pizze musi być zimne, rozkładamy ciasto i smarujemy je serkiem śmietankowym.Następnie nakładamy pieczarki, potem pokrojoną w kosteczkę szynkę ja zastosowałam konserwową. Następnie obieramy jedną czerwoną cebulę i kroimy ją w kosteczkę drobną i jeden ząbek czosnku siekamy drobno i kładziemy na szynkę. Połowę puszki kukurydzy konserwowej odsączamy z wody i rozkładamy na cebulę. na koniec posypujemy całe ciasto startym serem i posypujemy delikatnie pieprzem dla smaku.
Całe ciasto zwijamy pomału w roladę i kroimy w paski, układamy na blaszce nie przejmujcie się jak się zacznie psuć to normalne jest, na blaszce uformuj ręcznie kształt. Pieczemy w tem. 180 stopni przez 25 minut. Najlepiej podawać na ciepło od razu po wyciągnięciu z pieca i sosem tzatziki lub ketchupem. Smacznego :)