Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini pizzerinki

Mini pizzerinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 454

Szybka i smaczna przekąska polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę drobną, następnie podsmażamy na oleju i doprawiamy pieprzem i solą według uznania.

  2. Ciasto gotowe na pizze musi być zimne, rozkładamy ciasto i smarujemy je serkiem śmietankowym.Następnie nakładamy pieczarki, potem pokrojoną w kosteczkę szynkę ja zastosowałam konserwową. Następnie obieramy jedną czerwoną cebulę i kroimy ją w kosteczkę drobną i jeden ząbek czosnku siekamy drobno i kładziemy na szynkę. Połowę puszki kukurydzy konserwowej odsączamy z wody i rozkładamy na cebulę. na koniec posypujemy całe ciasto startym serem i posypujemy delikatnie pieprzem dla smaku.

  3. Całe ciasto zwijamy pomału w roladę i kroimy w paski, układamy na blaszce nie przejmujcie się jak się zacznie psuć to normalne jest, na blaszce uformuj ręcznie kształt. Pieczemy w tem. 180 stopni przez 25 minut. Najlepiej podawać na ciepło od razu po wyciągnięciu z pieca i sosem tzatziki lub ketchupem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń