Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj mini tarty na ciepło w wytrawnym wydaniu. Doskonale sprawdzą się na domowe imprezy z bliskimi.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2281
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2281
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Składniki
Mąkę przesiej na blat. Dodaj posiekane, zimne masło, najlepiej wyciągnięte prosto z lodówki. Wbij jajko i dodaj żółtko oraz śmietanę. Posól. Zagnieć energicznie ciasto. Powinno być gładkie, bez grudek. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju podsmaż boczek wraz z cebulą. Posól i popieprz. Dopraw majerankiem oraz papryką słodką w proszku.
Jajka ze śmietaną energicznie wymieszaj w misce. Dopraw solą i pieprzem.
Ser żółty zetrzyj na tarce.
Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj Przygotuj foremki do mini tart. Wylep ciastem spód oraz boki. Nakłuj widelcem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 10 minut.
Na spodzie każdej mini tarty wyłóż łyżkę farszu. Zalej przygotowaną masą jajeczną i posyp serem. Włóż ponownie do piekarnika na około 12-15 minut. Masa powinna być ścięta, a ser rozpuszczony.