Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini tarty na francuskim cieście

Mini tarty na francuskim cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15981

Dodano:

Odsłon: 1194

Super przekąska do piwa.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka a literatką nacinamy w środku centymetr od brzegu, tak aby ciasto nie wypadło. Następnie smarujemy brzegi rozmąconym żółtkiem, środek natomiast smarujemy ketchupem, nakładamy pokrojone pomidory i posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń