Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska do piwa.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8232
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13088
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 424
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8232
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13088
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 424
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka a literatką nacinamy w środku centymetr od brzegu, tak aby ciasto nie wypadło. Następnie smarujemy brzegi rozmąconym żółtkiem, środek natomiast smarujemy ketchupem, nakładamy pokrojone pomidory i posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.