Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w pracy lub na kolacje.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Nie trzeba się trzyma sztywno przepisu- zawsze się udaje. Pociętą fasolkę ugotowałam do miękkości. Ziemniaki z grubsza ugniotłam, smaczne są wyczuwalne grudki. Do ziemniaków dodałam fasolkę, wbiłam jaja dodałam śmietanę, szczypior, z grubsza pokrojone sery, sól i pieprz. Ogólnie zamieszałam.
Masę przelałam do wysmarowanych i posypanych bułką tartą naczynek. Można napełnić je do 4/5 wysokości masa sporo urośnie.
Zapiekanki wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 175 stopni na 40-50 minut. Zapiekanki maja być wyrośnięte i rumiane. Dla mnie to szybki sposób na przygotowanie lunchu do pracy. Smacznego :)