Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini zapiekanki z fasolką szparagową

Mini zapiekanki z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 713 Ocena: 14679

Dodano:

Odsłon: 4528

Przekąska w pracy lub na kolacje.

Składniki

  • Ziemniaki- ugniecione z poprzedniego obiadu 4 szt
  • Fasolka szparagowa 200g
  • jaja 2 szt
  • śmietana 18 % 3 łychy
  • Szczypiorek
  • sery- w sumie około 150g u mnie: żółty, brie i niebieski
  • oliwa i bułka tarta do foremek
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mini zapiekanki z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Nie trzeba się trzyma sztywno przepisu- zawsze się udaje.

    Pociętą fasolkę ugotowałam do miękkości. Ziemniaki z grubsza ugniotłam, smaczne są wyczuwalne grudki.
    Do ziemniaków dodałam fasolkę, wbiłam jaja dodałam śmietanę, szczypior, z grubsza pokrojone sery, sól i pieprz.

    Ogólnie zamieszałam.

  2. Masę przelałam do wysmarowanych i posypanych bułką tartą naczynek. Można napełnić je do 4/5 wysokości masa sporo urośnie.

  3. Zapiekanki wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 175 stopni na 40-50 minut. Zapiekanki maja być wyrośnięte i rumiane.

    Dla mnie to szybki sposób na przygotowanie lunchu do pracy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń