Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w pracy lub na kolacje.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Składniki
Nie trzeba się trzyma sztywno przepisu- zawsze się udaje. Pociętą fasolkę ugotowałam do miękkości. Ziemniaki z grubsza ugniotłam, smaczne są wyczuwalne grudki. Do ziemniaków dodałam fasolkę, wbiłam jaja dodałam śmietanę, szczypior, z grubsza pokrojone sery, sól i pieprz. Ogólnie zamieszałam.
Masę przelałam do wysmarowanych i posypanych bułką tartą naczynek. Można napełnić je do 4/5 wysokości masa sporo urośnie.
Zapiekanki wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 175 stopni na 40-50 minut. Zapiekanki maja być wyrośnięte i rumiane. Dla mnie to szybki sposób na przygotowanie lunchu do pracy. Smacznego :)