Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w pracy lub na kolacje.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 213
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 114
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1813
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 213
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 114
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1813
Składniki
Nie trzeba się trzyma sztywno przepisu- zawsze się udaje. Pociętą fasolkę ugotowałam do miękkości. Ziemniaki z grubsza ugniotłam, smaczne są wyczuwalne grudki. Do ziemniaków dodałam fasolkę, wbiłam jaja dodałam śmietanę, szczypior, z grubsza pokrojone sery, sól i pieprz. Ogólnie zamieszałam.
Masę przelałam do wysmarowanych i posypanych bułką tartą naczynek. Można napełnić je do 4/5 wysokości masa sporo urośnie.
Zapiekanki wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 175 stopni na 40-50 minut. Zapiekanki maja być wyrośnięte i rumiane. Dla mnie to szybki sposób na przygotowanie lunchu do pracy. Smacznego :)