Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini zapiekany gyros

Mini zapiekany gyros

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 2482

Dodano:

Odsłon: 650

Można podać obiad, ale na zimno też można postawić na imprezowym stole.

Składniki

  • jeden duży filet z kurczaka
  • woreczek ryżu
  • mała puszka kukurydzy
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 150 g sera żółtego
  • jogurt naturalny
  • ¼ szklanki keczupu
  • przyprawa kebab- gyros
  • sól, pieprz
  • olej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mini zapiekany gyros

Przygotowanie

  1. Ryz ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Filety z kurczaka posypujemy przyprawą i podsmażamy na patelni. Kukurydze osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w drobna kostkę.
    Z jogurtu i keczupu zrobić sos i doprawić do smaku przyprawami.

  2. Ugotowany ryż wysypać na dno naczyń, na to układamy warstwami kolejno warzywa: kukurydza, ogórek, papryka. Na warzywa ponownie dajemy sos i kurczaka, wszystko posypujemy tartym serem.
    Gotowy gyros zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 01 czerwca Swietnie podane, bo w duzym naczyniu robi sie od razu balagan.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KulinarnaChwila 27 maja Kurczaka w takiej przyprawie zawsze zjem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń