Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podać obiad, ale na zimno też można postawić na imprezowym stole.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14371
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6611
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14371
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6611
Składniki
Ryz ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety z kurczaka posypujemy przyprawą i podsmażamy na patelni. Kukurydze osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w drobna kostkę. Z jogurtu i keczupu zrobić sos i doprawić do smaku przyprawami.
Ugotowany ryż wysypać na dno naczyń, na to układamy warstwami kolejno warzywa: kukurydza, ogórek, papryka. Na warzywa ponownie dajemy sos i kurczaka, wszystko posypujemy tartym serem. Gotowy gyros zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.