Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam mini serniczki z malinami, które są nie tylko pyszne, ale również doskonałe na każdą okazję. Te małe słodkości można łatwo przygotować i są idealne zarówno na deser po obiedzie, jak i na specjalne przyjęcia. Do ich przygotowania potrzebne będą ser biały, cukier, jajka, oraz oczywiście świeże maliny, które dodadzą całości niepowtarzalnego smaku. Mini serniczki z malinami najlepiej podawać schłodzone, udekorowane dodatkowo świeżymi malinami i listkiem mięty. Smacznego!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Składniki
Przygotowanie ciasta Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, następnie dodać zimne masło. Masło posiekać nożem, dodać żółtka i szybko wyrobić ciasto. Gotowe ciasto owinąć w folię i odstawić do schłodzenia. Schłodzone ciasto przeciąć na pół, rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na grubość ok 3-4 milimetrów. Wycinać krążki nieco większe niż foremka. Foremek nie musimy natłuszczać, ponieważ ciasto już zawiera tłuszcz. Ciasto dobrze dociskamy do ścianek foremki, nadmiar ciasta ścinamy i nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 10-12 minut. Do podpieczonych korpusów nakładamy masę serową. Gotowe wystudzone serniczki możemy udekorować malinami i listkami mięty.
Przygotowanie masy serowej Jeżeli chcemy mieć wyższe możemy przygotować podwójną porcję sera. Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem budyniem oraz pastą waniliową. Z białka ubić pianę i dodać do sera.