Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z warzywami.
patelnia, garnczek, pojemnik, nóż, tarka,
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2324
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 438
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2324
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 438
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Kostki mintaja odmrażamy na sicie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku. Do garnka wlewamy 250 ml wody, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę i przecier pomidorowy, zagotowujemy. Dodajemy do garnka zawartość patelni i dokładnie mieszamy. Możemy sprawdzić smak i w razie potrzeby jeszcze doprawić. We wcześniej przygotowanym pojemniku układamy warstwę sosu, warstwę ryby i tak do wyczerpania się.
Ostatnią warstwą powinna być warstwa z sosem. Ostudzoną rybę w sosie przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!