Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna młoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno. Zalałem około 3 szklankami wody. Posoliłem , dodałem pokrojona marchewkę i zagotowałem od czasu do czasu mieszając. Po około 10 minutach dodałem pokrojone pomidorki. Zamieszałem. Gotowałem około 15 minut. Na patelni rozgrzałem masło, na którym podsmażyłem posiekaną cebulę i smażyłem do jej zeszklenia. Następnie dodałem pokrojone dość grubo pieczarki. Dusiłem chwilę , aż zmiękły. Cebulę wraz z pieczarkami dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem krótko szynkę prosciutto ( klasycznie byłby boczek ), którą wcześniej delikatnie podzieliłem na mniejsze kawałki. Na pozostałym tłuszczu zrobiłem zasmażkę z mąki, którą rozprowadziłem przed dodaniem płynem spod kapusty. Dokładnie kapustę wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. Chwilę razem gotowałem. Na koniec dodałem posiekany koperek.