Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta krótko podduszona w woku wyszła fenomenalnie – wciąż jeszcze lekko chrupiąca, pełna rozmaitych smaków. Świeża, wiosenna, cytrynowo-miętowa – idealnie pasuje do aromatycznego tofu z patelni.. Uwielbiam te klimaty!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
W woku rozgrzej olej kokosowy. Wrzuć pokrojoną kapustę i smaż ją przez chwilę na dużym ogniu.
Dodaj pieprz różowy, dolej dwie łyżki sosu sojowego, przesmaż znów przez chwilę, mieszając.
Dodaj kilka kropli soku z cytryny, skórkę cytrynową i wymieszaj całość.
Zdejmij wok z ognia, dodaj miętę i wyłóż potrawę, np. na półmisek. Udekoruj plasterkiem cytryny i mniejszymi listkami świeżej mięty. Gotowe!
Tak przygotowana młoda kapusta z woka charakteryzuje się świeżym, lekkim smakiem. Tej szczególnej lekkości dodaje sok i skórka z cytryny oraz świeża mięta. Chrupkość gotowej kapusty też nie jest bez znaczenia, kojarzy się jednoznacznie z lekkimi daniami kuchni chińskiej albo może ogólnie – azjatyckiej. Takie świeże danie wiosną sprawia szczególną radość.
Najlepiej smakuje z ryżem i marynowanym tofu z patelni. Smacznego!