Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas młodych ziemniaków, proponuję faszerowane. Skorzystałem z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyłem kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35396
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35396
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut.