Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pożywne może robić za samodzielne danie obiadowe albo jako dodatek do mięsa
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obieramy surowe trzemy na duzych oczkach na tarce lub w melakserze,
Cebule, czosnek i 150 g wedliny kroimy drobno i podsmażamy (jeśli wędlina huda dodajemy łyżkę masla)
Do utartych ziemniaków dodajemy podsmazone składniki, serek biały, oraz jajka mieszamy na jednolitą masę,doprawiamy sola piepszem ziołami do smaku,
Masę przelewamy do brytwanki ( ja piekę to w ceramicznej wyścielonej papierem w razie gdybym chciala wyjąć),i pieczemy w piekarniku 40 min w 200 C, po tym czasie na górze układamy cieńkie plastry szynki bądz boczku i mocarelli i ponownie na funkcji piekarnika zarumienianie zapiekamy jeszcze 10 -15 min az szynka i mocarella sie zrumieni,
Smacznego