Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pożywne może robić za samodzielne danie obiadowe albo jako dodatek do mięsa
Ziemniaki obieramy surowe trzemy na duzych oczkach na tarce lub w melakserze,
Cebule, czosnek i 150 g wedliny kroimy drobno i podsmażamy (jeśli wędlina huda dodajemy łyżkę masla)
Do utartych ziemniaków dodajemy podsmazone składniki, serek biały, oraz jajka mieszamy na jednolitą masę,doprawiamy sola piepszem ziołami do smaku,
Masę przelewamy do brytwanki ( ja piekę to w ceramicznej wyścielonej papierem w razie gdybym chciala wyjąć),i pieczemy w piekarniku 40 min w 200 C, po tym czasie na górze układamy cieńkie plastry szynki bądz boczku i mocarelli i ponownie na funkcji piekarnika zarumienianie zapiekamy jeszcze 10 -15 min az szynka i mocarella sie zrumieni,
Smacznego
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11314
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 517
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 112
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2013
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11314
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 517
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 112
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2013
Składniki
Ziemniaki obieramy surowe trzemy na duzych oczkach na tarce lub w melakserze,
Cebule, czosnek i 150 g wedliny kroimy drobno i podsmażamy (jeśli wędlina huda dodajemy łyżkę masla)
Do utartych ziemniaków dodajemy podsmazone składniki, serek biały, oraz jajka mieszamy na jednolitą masę,doprawiamy sola piepszem ziołami do smaku,
Masę przelewamy do brytwanki ( ja piekę to w ceramicznej wyścielonej papierem w razie gdybym chciala wyjąć),i pieczemy w piekarniku 40 min w 200 C, po tym czasie na górze układamy cieńkie plastry szynki bądz boczku i mocarelli i ponownie na funkcji piekarnika zarumienianie zapiekamy jeszcze 10 -15 min az szynka i mocarella sie zrumieni,
Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Muffiny z cukinią
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy l...
Odsłon: 98
Tarta ze szparagami
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam,...
Odsłon: 60