Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis na placki ziemniaczane inaczej, może się skusicie są bardzo chrupiące i sycące. Pewnie zaraz będą komentarze że zwykłe tylko z dodatkami lub jeszcze coś nie tak, mi się zachciało innej wersji i tak wymyśliłam z tego co miałam w lodówce. I powiem szczerze nie żałuję mojej decyzji bo wyszły naprawdę przepyszne, ale o tym musicie przekonać się sami więc do dzieła.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki obrane umyć i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody. Tak przygotowane ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Gdy już wszystkie są starte dodać jajka, sól, pieprz, cebule pokrojoną w kostkę oraz boczek i ser pokrojone w drobna kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Na patelnię wlać olej, rozgrzać go i nakładać czubatą łyżkę ciasta ziemniaczanego formując placek i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w czasie smażenia się placków, ponieważ będą się rozpadać ).
Placki to szybkie i pożywne danie, u nas podane tradycyjnie tak jak lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem. Można też podawać z gulaszem lub kto z czym lubi.