Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis na placki ziemniaczane inaczej, może się skusicie są bardzo chrupiące i sycące. Pewnie zaraz będą komentarze że zwykłe tylko z dodatkami lub jeszcze coś nie tak, mi się zachciało innej wersji i tak wymyśliłam z tego co miałam w lodówce. I powiem szczerze nie żałuję mojej decyzji bo wyszły naprawdę przepyszne, ale o tym musicie przekonać się sami więc do dzieła.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2937
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38756
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2937
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38756
Składniki
Ziemniaki obrane umyć i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody. Tak przygotowane ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Gdy już wszystkie są starte dodać jajka, sól, pieprz, cebule pokrojoną w kostkę oraz boczek i ser pokrojone w drobna kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Na patelnię wlać olej, rozgrzać go i nakładać czubatą łyżkę ciasta ziemniaczanego formując placek i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w czasie smażenia się placków, ponieważ będą się rozpadać ).
Placki to szybkie i pożywne danie, u nas podane tradycyjnie tak jak lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem. Można też podawać z gulaszem lub kto z czym lubi.