Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka z mozzarelli w mojej ulubionej wersji. Smacznego.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Mozzarellę kroimy na plasterki, posypujemy bazylią. Pomidora filetujemy ( wycinamy gniazda nasienne, można też wcześniej sparzyć i obrać ze skórki ), kładziemy po kawałku na ser, polewamy oliwą, posypujemy kiełkami i listkami bazylii. Jest to samodzielna przystawka, ale świetnie smakuje z ciemnym chlebem z masłem. Smacznego.
Można zastąpić świeże pomidory, suszonymi, to wersja po sezonie, ale równie smaczna.