Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i wiśnie to połączenie idealne. Babeczki są pyszne, mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Idealne na dziecięce przyjęcie, ale nie tylko. Sprawdza się na każda okazję.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 66
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 66
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Wszystkie składniki razem mieszamy rózgą lub łyżką do uzyskania jednolitej gładkiej masy (można też zmiksować). Po łyżce ciasta nakładamy do papilotki, następnie dajemy wydrylowane wiśnie (po 1-2) i przykrywamy łyżką ciasta. Pieczemy w 180°C przez ok. 25-30 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Pod koniec pieczenia dobrze jest sprawdzić np. wykałaczką czy babeczka się upiekła. Dekorujemy według uznania. Smacznego! Rada: Jeśli lubimy bardziej czekoladowe babeczki możemy dodać trochę kakao.