Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie błyskawiczne, a wyglądem zachwyci niejednego!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
.Zajadamy!Smacznego!