Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie błyskawiczne, a wyglądem zachwyci niejednego!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3800
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 258
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3800
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 258
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
.Zajadamy!Smacznego!