Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie błyskawiczne, a wyglądem zachwyci niejednego!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 22
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 22
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
.Zajadamy!Smacznego!