Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak świąt i ulubionego piernika w postaci małych muffinek. Są proste i szybkie do przygotowania. Pyszne, mięciutkie, pachnące przyprawami korzennymi. Mogą być piękną dekoracją świątecznego stołu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Składniki
Jeśli olej kokosowy i miód mamy w postaci stałej to delikatnie rozpuszczamy, studzimy. Wszystkie składniki razem mieszamy łyżką ( lub rózgą) do uzyskania jednolitej masy. Ciasto jest dość gęste i takie ma być. Ciasto nakładamy do papilotek. Pieczemy w 180°C przez ok. 25-30 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Pod koniec pieczenia dobrze jest sprawdzić np. wykałaczką czy babeczki się upiekły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy muffinki. Dekorujemy według uznania. Smacznego!