Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak świąt i ulubionego piernika w postaci małych muffinek. Są proste i szybkie do przygotowania. Pyszne, mięciutkie, pachnące przyprawami korzennymi. Mogą być piękną dekoracją świątecznego stołu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 97
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 97
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Składniki
Masło i miód (jeśli mamy mamy w postaci stałej) delikatnie rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki razem mieszamy łyżką ( lub rózgą) do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładamy trochę ciasta, dajemy po łyżeczce powideł śliwkowych i przykrywamy ciastem. Pieczemy w 180°C przez ok. 25-30 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Pod koniec pieczenia dobrze jest sprawdzić np. wykałaczką czy babeczki się upiekły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy muffinki. Dekorujemy według uznania. Smacznego!