Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło lub na zimno.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na maśle, wystudzić i odsączyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę.
Jajka widelcem roztrzepać z cukrem, stopniowo dolewając mleko.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami.
Do masy mącznej wmieszać ser żółty, paprykę, czosnek oraz pieczarki.
Następnie połączyć masę mączną z masą jajeczną, wlać olej i wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Papilotki można wcześniej posmarować olejem, żeby łatwiej odchodziły od ciasta. Każdą babeczkę udekorować keczupem.
Muffinki piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut (do "suchego patyczka").