Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło lub na zimno.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45688
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1497
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45688
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1497
Składniki
Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na maśle, wystudzić i odsączyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę.
Jajka widelcem roztrzepać z cukrem, stopniowo dolewając mleko.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami.
Do masy mącznej wmieszać ser żółty, paprykę, czosnek oraz pieczarki.
Następnie połączyć masę mączną z masą jajeczną, wlać olej i wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Papilotki można wcześniej posmarować olejem, żeby łatwiej odchodziły od ciasta. Każdą babeczkę udekorować keczupem.
Muffinki piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut (do "suchego patyczka").