Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło lub na zimno.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 160
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 80
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 160
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 80
Składniki
Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na maśle, wystudzić i odsączyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę.
Jajka widelcem roztrzepać z cukrem, stopniowo dolewając mleko.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami.
Do masy mącznej wmieszać ser żółty, paprykę, czosnek oraz pieczarki.
Następnie połączyć masę mączną z masą jajeczną, wlać olej i wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Papilotki można wcześniej posmarować olejem, żeby łatwiej odchodziły od ciasta. Każdą babeczkę udekorować keczupem.
Muffinki piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut (do "suchego patyczka").