Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło lub na zimno.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 997
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4621
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1268
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 997
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4621
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1268
Składniki
Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na maśle, wystudzić i odsączyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę.
Jajka widelcem roztrzepać z cukrem, stopniowo dolewając mleko.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami.
Do masy mącznej wmieszać ser żółty, paprykę, czosnek oraz pieczarki.
Następnie połączyć masę mączną z masą jajeczną, wlać olej i wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Papilotki można wcześniej posmarować olejem, żeby łatwiej odchodziły od ciasta. Każdą babeczkę udekorować keczupem.
Muffinki piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut (do "suchego patyczka").