Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię uważam za otwarty. Jest to bardzo wdzięczne warzywo, z którego można zrobić prawie wszystko. Muffiny z cukinią są niesamowicie smaczne, delikatne i rozpływają się w ustach. Nie ma przy nich pracy. Z podanych poniżej składników, upiekłam 12 dużych muffin.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Cukinię zetrzeć. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wlewamy do startej cukinii, wlewamy olej i wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem i sól. Mieszamy łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dokładamy do masy cukiniowej i delikatnie łączymy. Masę przekładamy do foremek. Pieczemy 30 minut w 170*. Prze 20 minut z termoobiegiem, następnie bez. Smacznego.